Rechtsgebieden

  • Consumentenrecht

  • Huurrecht

  • Appartementsrecht

  • Privaatrechtelijk bouwrecht

“Laat het recht stromen als water, en de gerechtigheid als een altijd voortvloeiende beek.” (Amos 5:24)

Achtergrond

Toen Benjamin den Butter (1976) als gerechtstolk en juridisch vertaler werkzaam was, is hij zo gefascineerd geraakt door het recht, dat hij in 2014 in deeltijd rechtsgeleerdheid is gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aan diezelfde universiteit rondde hij in 2020 de master privaatrecht af met een rechtsvergelijkende scriptie over het Nederlandse en Franse appartementsrecht.

Benjamin is per 1 september 2020 werkzaam bij Berlinger Advocaten en is op 25 augustus 2021 door de Rechtbank Amsterdam beëdigd als advocaat. Hij verricht zijn werkzaamheden onder de handelsnaam Berlinger Advocaten, maar voert vanuit zijn eenmanszaak den Butter Advocatuur, inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 24494395, btw-identificatienummer NL002048223B43, een eigen, van Berlinger Advocaten B.V. onafhankelijke praktijk.

Hij heeft het Nederlands als moedertaal, spreekt en schrijft vloeiend Engels, Duits en Turks en is een gevorderde gebruiker van de Franse taal. In zijn vrije tijd brengt Benjamin het liefst tijd door met zijn gezin en met vrienden. Daarnaast leest hij veel en zingt hij geregeld in een koor.

Aanpak

Het streven van Benjamin is om in de eerste plaats een vertrouwensrelatie op te bouwen met zijn cliënt en goed te luisteren naar wat zij/hij wil. Hij zal waar mogelijk proberen om geschillen minnelijk op te lossen, maar schroomt er niet voor terug om voor zijn cliënten de juridische strijd aan te gaan.

Lidmaatschappen

Direct contact

Voor vragen kunt u ons direct contact met ons opnemen door te bellen naar onderstaand telefoonnummer.

U kunt ook gebruik maken van ons online spreekuur. Stuur ons een bericht via onderstaande link.